Få også med deg …

Før og under OCX 2011 skjer det også ting andre steder som kan være verdt å få med seg:


Munch, Merz og Gulbransson

Munch-museet, torsdag 19. mai kl. 19.

Steffen Kverneland og Lars Fiske forteller og viser bilder fra prosessen bak dokutegneserien Olaf G. (2004) om den legendariske tegneren Olaf Gulbransson, samt den pågående albumserien Kanon om bl.a. Edvard Munch og Kurt Schwitters. I tillegg vil de presentere hittil upubliserte smakebiter fra Kanon 4, som først utgis høsten 2011.


Vernissage og sleppefest for ny Jason-tegneserie

Sound of Mu, torsdag 26. mai kl. 19:30

På denne utstillingen vil Jason vise en håndfull zombie-akvareller, portretter av karakterer fra bøkene, samt et utvalg originaler fra tegneseriene han har utgitt. Ellers blir det signering av ny Jason-bok!


Kaltenborn-utstilling

Galleri Storck, torsdag 26. mai kl. 18 OBS! Ny tid!

Norges nye tegneserieyndling Bendik Kaltenborn holder sin første separatutstilling med akvareller, plakater, trykk og veggmaleri på Galleri Storck i Bjerregårds gate 29 C på St. Hanshaugen. Utstillingen Sorry åpner torsdag 26. mai kl. 19 og henger i to uker.

Kaltenborn slo for alvor gjennom med samleboka Serier som vil deg vel i 2009, og har vunnet en rekke priser for sine surrealistiske og humoristiske serier.


The Sequential Art

Cinemateket, torsdag 26. mai kl. 18:30 OBS! Ny tid!

Espen J. Jörgensen har reist verden over for å fordype seg i tegneseriens verden. Resultatet er dokumentaren The Sequential Art, som utforsker kunstuttrykket og forteller personlige historier om å lage tegneserier. Will Eisner (Spirit), Daniel Clowes (Ghost World) og Judd Winick (Pedro & Me) er bl. a. med. Les mer på Cinematekets nettsider.

Filmen varer i 25 min.

Websiden er laget av Kristoffer Kjølberg   Drevet av Wordpress