Fantagraphics gjester OCX 2011

På gårsdagens Seriemord på Mono ble de første gjestene til OCX 2011 presentert:

 
Dave Cooper
Den kanadiske serieskaperen, illustratøren og maleren Dave Cooper har gitt ut bl.a. hefteserien Weasel, som har vunnet både en Harvey Award og en Ignatz Award, samt bøkene Ripple, Crumple, Suckle, Dan and Larry og Overbite.

Typiske gjennomgangstemaer i Coopers ofte mørke serier er tapt uskyld og seksuell frustrasjon. De siste årene har han fokusert mer på maleri, men ryktene sier at han planlegger et etterlengtet comeback til tegneserier.

 
Tony Millionaire
Tony Millionaire er en amerikansk serieskaper og illustratør, mest kjent for stripeserien Maakies, samt seriene og billedbøkene om Sock Monkey. Millionaire henter mye inspirasjon fra sjøfart og piratliv, og dreier seg mye rundt den forfyllede kråka Drinky Crow.

 
Dash Shaw
Dash Shaw er en av de mest fremadstormende av unge amerikanske serieskapere for tiden, med utgivelser som Bottomless Belly Button, Body World og The Unclothed Man In the 35th Century A.D.

Shaw er kjent for sine eksperimenter både i form og fortellerteknikk, og han arbeider for tiden på en animasjonsfilm, The Ruined Cast.

 
Den observante leser vil kanskje legge merke til at alle disse serieskaperne er knyttet til det amerikanske prestisjeforlaget Fantagraphics, som vil få en prominent plassering i programmet til OCX 2011. Redaktør Kim Thompson vil også være tilstede for å representere forlaget.

Vi kommer tilbake med nærmere presentasjoner av serieskaperne på et senere tidspunkt.

Websiden er laget av Kristoffer Kjølberg   Drevet av Wordpress